Tuning

tuning

Bij Tech-Niek kan u ook terecht voor het chiptunen van uw auto. Wij werken nauw samen met diverse collega-tuners om zo optimaal auto’s, vrachtauto’s en tractoren te voorzien van aangepaste software.

In deze software worden standaarden gehanteerd vanuit de fabriek. Wat veel mensen niet weten is dat er voor exact dezelfde motoren, diverse software versies geleverd worden. Dit is namelijk vele malen voordeliger dan een motor helemaal opnieuw te ontwikkelen en daar dan plus-minus 30pk vermogens winst mee behalen.

Geen risico’s voor uw motor

Wat een voertuigfabriek dus doet is eenmalig een sterke motor bouwen en die vervolgens te “knijpen” in het vermogen om zo de nieuwe eigenaar te laten kiezen voor welke prijs ze bepaalde pk’s aanschaffen.Dit is dus een belangrijk punt om met zekerheid te kunnen zeggen dat als het voertuig op een goede en verantwoorde manier zijn nieuwe software jasje krijgt, dit niet leidt tot schade aan de motor.

Krachtiger motor, lager verbruik

Maar wat betekent deze software voor uw voertuig: Het zal leiden tot een krachtige motor en zelfs een zuinigere motor mits er op dezelfde wijze met het voertuig wordt gereden. Hiermee bedoelen we, op tijd schakelen en niet onnodig hoog in de toeren blijven hangen.

Echter wilt u graag altijd als eerste bij de stoplichten vertrokken zijn en wordt er doorgaans alle ritten van het extra vermogen genoten, dan zal u ongeveer op het zelfde brandstof verbruik blijven. En misschien zelfs wat meer brandstof nodig hebben voor dezelfde afgelegde kilometers. Dit heeft dan natuurlijk wel een positief effect op uw rijplezier.

Wij leveren altijd software die op maat geschreven wordt. Dit wil zeggen dat de software die in het voertuig geprogrammeerd is, wordt uitgelezen, wordt aangepast en met de nieuwe krachtige en zuinige instellingen teruggeplaatst wordt.

Uitlezen software

Hier zijn per voertuig de nodige verschillen. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van dezelfde kabel (OBD, On Board Diagnostics) waar ook uw garage de computer van uw voertuig mee uitleest. In andere gevallen wordt de software met speciale apparatuur rechtstreeks op de computer van uw voertuig geplaatst. In beide methoden hebben wij veel ervaring en alle juiste apparatuur voorhanden.

Zoals eerder genoemd wordt de software voor uw voertuig op maat gemaakt en zal met besproken worden hoeveel vermogen en trekkracht uw voertuig zal krijgen. Dit alles doen wij met inachtneming van zeer veilige marges.

Graag informeren wij u wat voor uw voertuig de mogelijkheden zijn. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.